Det är en konst att få åhörarna att lyssna genom en hel föreläsning. Något det värsta du kan göra är att stå rakt upp och ner och tala med en monoton ton. Det kommer att ta max fem minuter så har publiken tappat intresset. Inte för att de kanske visar det, men deras tankar har svävat bort och istället för att lyssna på vad du säger funderar de över middagsmaten och vad de ska måste komma ihåg att göra innan helgen. Det finns några knep som du som håller föredrag kan ta till dig. Ändra röstens tonläge och rör på dig är några enkla saker. Ett av mina bästa tips är att använda komplement till talet. Jag älskar bilder och visar gärna dem för ”mina” lyssnare så att även ögonen stimuleras. Jag använder en liten systemkamera som jag alltid bär med i väskan och fångar vardagliga situationer. Det är viktigt att flera sinnen får stimulans för de som lyssnar.

(Visited 1 times, 1 visits today)