Mellan mina föreläsningar händer det ibland att jag får mejl från personer som har varit och lyssnat på mig. Sist var det en fastighetsmäklare som kontaktade mig för att höra om jag kunde dela med mig några tips om bra teknik. Det handlade inte om föreläsningsteknik utan om tekniken man använder vid föreläsningar. Jag insåg att det kanske finns fler som har nytta av informationen så är kommer mina tekniktips. Till att börja med har jag alltid med min dator när jag föreläser. Jag skickar aldrig power point och liknande i förväg så att arrangören kan använda sin dator. Jag vill vara helt trygg med funktionerna och kortkommandona på datorn, därför vägrar jag lånedatorer. Den andra saken som jag alltid gör är att anlända minst två timmar före föreläsningen ska börja. Då har jag gott om tid att ställa in ljudsystem, projektor och annan teknik och kan i lugn och ro förbereda mig inför föredraget. Svårare än så är det inte.

(Visited 8 times, 1 visits today)