Jag har haft eget företag där jag arbetar med föreläsningar under många år nu och ibland får jag frågan om vilka som är de största utmaningarna med att vara egenföretagare och föreläsare. En av utmaningarna är att ingen annan gör mitt jobb. Allt hänger på mig. Det kan vara både stressande och en källa till motivation. För att inte bli stressad prioritera jag alltid vad som är viktigast att göra just nu i företaget. Tar tag i den uppgiften som är viktigast och sedan går jag vidare och betar av de andra uppgifterna. Ibland kan det vara tomt att inte ha kollegor även om jag träffar många intressanta människor under mina föreläsningar. Jag brukar lösa det genom att att luncha eller fika med andra företagare eller vänner. Ibland kan också ekonomin i företaget vara en utmaning. För investeringar kan det vara bra idé att ta ett företagslån. En investering kan göra att du snabbare ökar din omsättning. Även om det finns utmaningar med att vara egen företagare så brukar jag säga att det är det bästa valet jag har gjort i mitt yrkesliv. Friheten det innebär överträffar alla utmaningar!

Skriva på laptop

(Visited 1 times, 1 visits today)